Fride Dimmen Stokke - ♥
Forside Add me Instagram

Shopping in the city!

 • 30.07.2011
 • (19)


Kan starte med å si at jeg har hatt en helt fantastisk dag idag! Våknet i relativt tidlig og hadde hele huset for meg selv. Deeeeilig. Jeg er veldig, veldig stolt av meg selv idag da. Tok bussen heeelt alene til byen, og greide til og med å komme meg på rett buss hjem igjen! Det er ikke bare, bare her i Sydney altså. Det bor faktisk nesten like mange mennesker her som i hele Norge.Her er da de to skjønne pikene jeg var med idag! Danielle og Danica. De er også en del av den "gruopen" jeg henger med på skolen. De har helt sykt kul stil her, og kan virkelig å kle seg. Danielle vil så gjerne bli stylist da, så det var mer eller mindre drømmesituasjon for min del å ha henne med på shopping!

 
Vi dro til Chinatown på Yum Cha! Det er helt utroooolig stilig. Det er en enorm restaurant strappa full med mennesker til enhver tid. Kinadamer kommer med vogner der det bare er å plukke seg den maten du vil ha! Naaam,Mett og fornøyd!DanicaDanielle og meg med en stk Wombat og en stk Koala.Elsker virkelig livet i storbyen.
Veeeldig godt og få shoppa litt! Gleder meg også masse til å dra til markedene igjen. Der har de virkelig mye fint! Farlig for meg å bo i en by som dette merker jeg..
 

 • Matvaner i Aussieland

  • 29.07.2011
  • (11)


  Så det var noen som lurte på hva slags mat som er vanlig å spise her nede og om det er vanlig å spise ute og slik. Så da kan jeg jo med glede fortelle litt om det!

  Vi spiser som regel frokost, lunsj og middag her nede. Egentlig har jeg vært skrubbsulten i to uker.. Veldig vanlig å ha med seg middag til skolemat! For min del er det vertsfar som lager lunsen min. Det er som regel salat, tunfisk og tørt brød, sushi eller liknende.

  Frokosten min da! Veldig godt faktisk. Vi spiser aldri frokost sammen, utenom eventuelt helgene, vi bare hiver den i oss og løper ut døra.

     Jeg og hostsis var i Newtown og hang idag. Spiste også middag der! Ikke spør meg hva det er.. Men en ting som er sikkert, er at de omtrent spiser kun utenlandsk mat her. Jeg har ikke spist noe typisk Australsk. Har faktisk nesten spist kun asiatisk mat her. Når vi er ute og spiser er det asiatisk som er tingen, og hjemme er det kun asiatisk som blir laget! Trives veldig godt med det jeg altså. Har aldri spist noe av det de spiser her nede.

   

  Men ja. Har i utganspunktet vært meget sulten her nede, så ikke senere enn igår greide jeg å finne meg et supermarked! Fysteike, det var godt med noe søtt. Familien har faktisk ikke en eneste søtsak. Så kjente det virkelig var på tide nå. 

     Og til deg som lurte på om det er masse farlige dyr her jeg bor: Niks, ikke som jeg har sett ihvertfall! Men det er mye syke fugler og diverse her. Bor jo tross alt i en storby, så er vel begrenset hvor mange "villdyr" som finnes her.   Her er min nye Aussiephone! Utrolig stilig.. Skal ærlig innrømme at det er helt grusomt å bruke stygge, teite mobilen der når man er vant til en iphone.

     

  

 • Hverdag i Australia

  • 27.07.2011
  • (9)


  Jeg har nå vært her nede i ganske nøyaktig to uker. Dagene går, og jeg gjør uten tvil mye spennende! Forbanna tiltak med skolen da.. Akkurat som alle andre plasser her i verden. Det er ingen tvil om at tiden her nede har gått utrolig.... treigt. Ja, treigt, ja. Jeg vet ikke hvorfor, men det føles virkelig ut som om jeg har vært her en hel mannsalder. Har kanskje noe med at jeg savner veldig hjemmet mitt og folka hjemme. Men jeg har det virkelig mye bedre nå enn tidligere altså! Veldig mye bedre.


  Meg i sportsantrekket!
  Idag har jeg da forresten blant annet vært på café med vertssøster og en tur inn til storbyen. Gikk rundt for meg selv mens vertssøster var på spanskkurs. Var livredd for at jeg skulle tulle meg bort. Men jævven for en sinnsyk by! Det er virkelig så fint og så bra og så fantastisk meg at ja..! Det er bare noe med stemninga, folkene og alt som skjer i en storby som virkelig fanger meg. Nei, det går bare ikke an å beskrive det. Jeg skal ihvertfall få tatt bilder til dere en dag jeg ikke vandrer rundt alene. Åå, Sydney er en syk by.

  Er det noe dere lurer på forresten? Angående hva som helst? Skrik ut. Ikke nøl med å spørrei alle fall! 

   

 • Schooool

  • 25.07.2011
  • (6)


  G'daaaaay!

  Gjør svært lite på skolen om dagene egentlig. Jeg føler at jeg bare sitter der og... er der. Effektiv i mattetimene da om ikke annet! Fikk beskjed i kjemien idag at jeg ikke trengte å følge med ennå. Tar det heller senere tydeligvis.. Flott det!

  Var forresten aboriginershow på skolen idag. Steike, så artig det var. Fikk en saftig aussiefeeling da jeg satt der på jenteskolen i full uniform og ropa mens et par halvnakne aboriginerfolk sang, dansa og spilte på didgeridooen. 

  Skal også på skicamp med en haug folk i August. Da skal visst alle kle seg slik:  Som ulike dyr altså. Skal bli gøy å se en gjeng skiidioter (inkludert meg), som aldri har sett snø før, i slalåmbakken med dyriske outfit!

   

  Og fagene jeg har på skolen er forresten

  • Maths
  • Chemistry
  • Personal Development, Health and Physical Education
  • Sport
  • English
  • Ancient History
  • Legal Studies  

 • BONDI BEACH

  • 24.07.2011
  • (13)


  Ooooh my god sier jeg bare! Var virkelig helt utrolig å se Bondi Beach idag. Gikk fra Bronte Beach, over klippene, opp til en topp og plutselig så man denne faaantastiske stranden. Herregud som jeg gleder meg til det blir sommer og badesesong. Da skal det virkelig tilbringes mye tid her!

  Her kommer det et aldri så lite bildedryss fra dagen. Eller ikke så rent lite heller!

  Bronte Beach! Bølgene var helt sinnsyke.

   

  Vertsmor og bror


  '

  Første møte med Bondiii

   


  Meg med Bondi i bakgrunnen


  Unge og lovende surfegutter


  Bondi Maaaarket!


  De har helt villt mye fint på disse markedene. Både nytt og vintage. Stor fare for at jeg kommer til å shoppe meg ihjel her nede. Lovende at jeg hadde 5 kilo overvekt allerede da jeg dro nedover..

  

  Yuuum  Vertsbror spiser mellom ti og tjue epler om dagen. Lite snacks her i hus skjønner dere. Det er liksom epler og mandariner som er tingen.


  Izzy med mammami sine hjemmestrikkede votter. De ble raskt en favoritt, mamma!


  Sea Pool!


  

  Loooooove!

     

  Litt varme klær, Levis shorts og en dritkul Bondi Beachgenser ble med meg hjem idag. Veldig fornøyd!

  Fikk akkurat supre nyheter! "Sunny all week!" sa de på TVskjermen her nå. Lyyyykke. Små gleder, dere!

     

 • BILDER

  • 23.07.2011
  • (5)


  Tjohei! Nevermind det forrige innlegget:-D Alt på iphone er sletta utenom bildene mine og kontaktene mine. Lucky for once..!

   Meg, dad og bror med et eller annet oversized pinnedyr!

  En slik en ble bror bitt av da han var på camping i bushen sist sommer. Verdt å nevne at det er den nest giftigste slangen i verden. Han var dødsheldig som overlevde!

  Mest sjarmerende lille vesenet jeg har sett!


  Eller dette er forresten det mest sjarmerende vesenet jeg noen gang har sett! Herregud, så søte de er. Gleder meg masse til å se både koalaer og kenguruer "in the wild" senere!  Ååå, så fikk jeg bildemelding av mams tidligere idag! Dette er vel kanskje også de mest sjarmerende vesener som finnes. Savner dem veldig.

   

  Må også få sagt at jeg tenker mye på hjemlandet mitt idag. Hendelsen går også non stop på tvskjermen her! Det er på en dag som dette jeg virkelig skulle ønske jeg var hjemme og levde livet som nordmann. 

   


  
  

 • Sydney Wildlife World

  • 23.07.2011
  • (4)


  Idag, mens host sis var på jobb, var jeg nedi byen med lillebror, mum og dad! Jeg fikk endelig fikset mastercardet mitt, så nå kan jeg endelig begynne å bruke penger! Det har jeg pina meg venta lenge på nå.

  I alle fall, vi vandret først rundt i Chinatown, noe som var utrolig stilig. Dit skal vi ta turen ut for å spise en av dagene også. Det gleder jeg meg masse til, for der kom det søren meg mange herlige lukter ut av de altfor mange dødsherlige restaurantene!

  Deretter var det Sydney Wildlife World som sto for tur. Herregud så morsomt det var. Utrolig mange latterlige dyr og insekter!

  Hadde ikke batteri på kameraet mitt, så endte opp med å ta bilder med iphone. Og akkurat i dette øyeblikk tenkte jeg å laste opp bilder, men akkurat i dette øyeblikk presterte jeg å gjenopprette hele iphonen, så da blir det lite bilder gitt. Helvettesmakt. Nå har jeg en iphone UTEN NOE SOM HELST. ÅÅÅÅH. Gir opp.. Klums.com. Jeg som hadde så mange søte bilder av meg og kenguruene.

     

 • G'day

  • 21.07.2011
  • (11)


  Først vil jeg bare si tusen, tusen takk for alle støttende kommentarer♥ Det varmer virkelig, og betyr mye for meg! Jeg er evig takknemlig. Jeg skal selvfølgelig prøve å holde ut til ting begynner å bli bedre! Jeg har fått valgt fag på skolen nå og kommet meg inn i de ulike klassene. Problemet er at jeg fortsatt ikke er ?legal student?, så jeg er egentlig bare med i timene for å være med.. Når det kommer til penger, så begynner ting så smått å løse seg. Jeg har fått aussiemastercardet tilsendt i posten her i det minste! Problemet er bare at det er umuleg å aktivere det.. Gir opp jeg.

  Ble kjent med en god del jenter på min egen alder idag da! Kan si det sånn at jeg er litt mer på bølgelengde med dem enn med vennene til host sis. De har heaaaps of stuff de vil ta meg med på, så det hjelper veldig. De er visst også sykt keen på å hooke meg opp med en hot "surfieguy". Enå bare me e!

  Verdt å nevne at det tok meg to fuckings timer å komme meg hjem fra skolen idag da. Også verdt å nevne at på denne to timers lange turen, så hadde Sydney idag den kaldeste og mest regnfulle dagen på flere år. Latterlig..!  Best
  Fine hunden min hjerteee
  

  Sånn forresten. Får forresten komplimenter for håret mitt og benstrukturen i trynet mitt av alle ting her.. Jaja, all in for at alt nå begynner å gå oppover snart!

  "Hope for the best, prepare for the worst."

     

 • Jeg vil hjem

  • 20.07.2011
  • (25)


  Jeg har veldig lyst hjem nå. Jeg trives ikke her. Dette er ikke hjem.

  Det har dukket opp så mange problemer de siste dagene, så jeg vet egentlig ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg har ikke penger, og får heller ikke tatt ut. Jeg måtte lage meg en aussiekonto, men den ser heller ikke ut til å fungere ennå. Så her går jeg da, uten en dollar å rutte med..

  Skolen er et kapittel for seg selv. Burwood Girls High School har tydeligvis ikke mottatt noen papirer på meg, så det er ingenting som sier at jeg har fått skoleplass der. Dette frustrerer meg veldig! Nå har jeg egentlig ingenting der å gjøre, så jeg går bare og dilter etter host sis, og er med i hennes klasser. Mamma og pappa ringte STS og de visste ingenting, og visste heller ikke hva de skulle gjøre. Dessuten var jeg hos "rådgiver" idag angående fagvalg. Der fikk jeg høre at omtrent alle klasser er fulle, så jeg får de "restplassene" som er igjen. Hvorfor har STS satt meg på en skole som egentlig ikke engang har plass til meg? Og hvorfor har ikke engang skolen papirer på meg?

  Byen her er så fryktelig stor. Jeg greier ikke komme meg hjem fra skolen selv, for det er 23124214 busser å velge mellom og 2123421412 tog å velge mellom, og jeg aner heller ikke hvor jeg skal av. Derfor er jeg avhengig av å dra med host sis, Isobel. Problemet er at hun alltid skal noe etter skolen.. Enten er det jobb, piano, spansk, klarinett eller gudene vet hva! Dermed er jeg avhengig av å være med henne hvor enn hun skal og vente. Idag dro jeg fra huset klokka 8 og var ikke hjemme igjen før klokka var 20.30. Og jeg har ikke gjort en drit. Jeg føler meg så fryktelig hjelpesløs og alene. 

  Dag inn og dag ut går jeg rundt og fryser og gjør ingenting. Dessuten er foreldrene mine veldig strenge på slike merkelige ting. En dag satt jeg og host sis og så på en eller annen TVserie. Host dad så tilfeldigvis at det var drikking i en bar på skjermen. Dette førte til at vi måtte slå av med en gang. I tillegg er det slik at det ikke er normalt å henge med venner på kveldstid. Jeg føler virkelig ikke at jeg er på bølgelengde med familien min. Jeg føler virkelig ikke at jeg er på bølgelengde med noen eller noe her. 

  Jeg hater meg selv for å skrive dette, og dere synes sikkert jeg høres ut som en overdramatisk dritunge. Men det er virkelig hardt. Jeg savner virkelig den tryggheten jeg hadde hjemme. Jeg vil ikke være her mer. Det er ikke bedre å være her enn hjemme, tro meg. Jeg bare gråter og gråter. Jeg går rundt med en konstant hjemlengsel og en konstant klump i halsen. 

  Jeg vet rett og slett ikke om alle disse problemene vil løse seg. Jeg er bekymret for skolegangen min. Det er ingen skam å snu er det vel noe som heter. Men jeg vil så gjerne holde ut. Jeg vil. Men det blir vel litt feil å tvinge seg selv også?

   


  Jeg savner virkelig mammen min. Jeg gråter bare av å se på dette bildet. 

   

 • FØRSTE SKOLEDAG

  • 19.07.2011
  • (12)


  Idag tok vertsmor seg fri fra jobben for å ta meg med til skolen. Først gikk turen til uniform shop, der det ble kjøpt en så absolutt leken uniform! Skal ikke velge fagene mine før imorgen, så idag var jeg bare med inn i host sis sine timer. Her varer timene deres i sånn typ 70 mins.. De har friminutt på 20, 30 og 60 min da. Skjønner ikke helt greia. Skoledagen varer ihvertfall fra kvart på ni til tre hver dag, utenom tirsdager, hvor det kun er to timer og sport! Apropos sport.. Fikk velge sport idag, og valget falt på callisthenics??? Vet pokker ikke hva det er engang jeg.

  Ingen tvil om at alle vennene til Isobel er veldig vennlige i alle fall! Helt utrolig herlige mennesker alle sammen. En av dagene skal jeg være med ei som heter Nina til turnhallen. Hun er også tidligere gymnast, og trener nå småkids! Det skal bli veldig spennende.


  Fantastisk!   Versting Harry Pottersko:)))   På Burwood Girls High School er det om og gjort å snurre skjørtene sine mest..! 
    
 • hits